Előfizetői tartalom

MOL: az előzetesnél magasabb profit, 165 Ft-os osztalék

Portfolio
A MOL igazgatósága a mai napon tette közzé a 2004. év auditált számait. Az előzetes kimutatásokban szereplő számoknál minimálisan magasabb lett a könyvvizsgálók által hitelesített profit. Napvilágra került a testület osztalék javaslata is; 165 Ft, mely az előzetes közléseknek megfelelően nem jelent "mega" kifizetést, a társaság továbbra is a növekedésre koncentrál, a kifizetés a nettó profit 8.1%-át képviseli.

A MOL 7 éves mélypontra csökkent eladósodottsága, a gázeszközök részleges eladása és a nagyon erős cash flow termelés nemcsak elvi, de gyakorlati szinten is lehetővé tett volna egy 1,000 Ft körüli részvényenkénti osztalék fizetést. Ezzel szemben a vezetés továbbra is a növekedésre, beruházásokra és akvizíciókra kíván összpontosítani és nem kívánja lényegesen nagyobb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés