Előfizetői tartalom

Nincs társasági adókedvezményekhez kapcsolódó bejelentési kötelezettség 2005-ben

Portfolio
A társasági adókedvezményekkel összefüggésben az adózóknak különböző bejelentési kötelezettségei voltak. Többek között be kellett jelenteni az állami adóhatóságnak az adózás rendjéről szóló törvény alapján az adott évben ténylegesen elszámolt költségeket, ráfordításokat, nyilvántartásba vett immateriális javak és üzembe helyezett tárgyi eszközök értékét, illetve az igénybe vett adókedvezmények, állami támogatások összegét. Utolsó alkalommal a 2003. január 1-jétől 2003. december 31-ig tartó időszakra vonatkozóan 2004 április 30-ig volt köteles az adókedvezményt igénybevevő a bejelentést megtenni.

Az adózás rendjéről szóló törvény 2005. január 1-jétől hatályos változata a fenti rendelkezést változatlanul tartalmazza, vagyis a bejelentési kötelezettség továbbra is a 2003-as időszakra vonatkozik, szemben azzal a korábbi információval, hogy a bejelentési kötelezettség minden év vonatkozásában fennáll. Miután a bejelentési kötelezettség alá eső időszak nem módosult...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés