Előfizetői tartalom

Egy professzionális befektető a régióról: beszélgetés Dr. Széphalmi Gézával (AIG New Europe Fund)

Portfolio
Dr. Széphalmi Géza, az AIG-CET Capital Management regionális igazgatójának vendége volt a Portfolio.hu. Régiónk kockázati tőke szektorának egyik legjelentősebb szereplőjét, az AIG New Europe Fundot 1998-ban alapították 10+2 éves futamidőre, a tavalyi esztendő végéig a rendelkezésre álló 320 millió dolláros tőke szinte teljes egészében befektetésre került. A portfolió-vállalatok között szerepel a TriGránit és a Waberer's. Az alap teljesen diverzifikált, talán csak mezőgazdasági termelési területre nem fektetett be a fontosabb szegmensek közül. A beszélgetés során a régió kockázati tőkepiacát érintő folyamatok mellett a Budapesti és a Varsói Értéktőzsde közötti különbségek, a tőzsdei bevezetések alakulása egyaránt terítékre került.

A régióban zajló folyamatokról. Portfolio.hu: Hogyan látod Magyarországot és a régió egészét, mi történik a fejlődő piacokkal? Dr. Széphalmi Géza: A közép-kelet-európai régió fejlődő piaci országait alapvetően három csoportba lehet sorolni: a tavaly májusban csatlakozott, már Uniós tagállamokhoz, a belátható időn belül csatlakozó országok, valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés