Előfizetői tartalom

Hardver piaci ki-mit-tud: "kemény" csata a piacon

Portfolio
Jelentős árcsökkenés, valamint a növekedési dinamika visszaesése volt tapasztalható az elmúlt időszakban a hardver piacon, ami természetesen az iparág legnagyobb szereplőire is komoly hatással volt. Ezen folyamatokból egyes cégek azonban profitálni tudtak, s jelentős mértékben növelték nyereségüket 2004-ben. Alábbi írásunkban áttekintjük az iparág legfontosabb tényezőit, a nagy cégek stratégiáját, valamint ezen társaságok részvény árazását. Hardver piaci kitekintésünk végén 3 év távlatából áttekintjük azt is, hogy mennyire nevezhető sikeresnek az iparág eddigi legnagyobb fúziója, a HP-Compaq egyesülés.

A szektor. A hardver szektor jelentőségét az IT iparágon belül jól mutatja az alábbi grafikon; a mintegy 300 mrd dollárosra taksált hardver piaci bevételek a teljes IT szegmens több mint harmadát tették ki 2003-ban. A hardver gyártó társaságok legtöbbje ráadásul nem csak hardver gyártással, hanem szoftver fejlesztéssel, félvezető gyártással és különböző szolgáltatások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés