Előfizetői tartalom

Egis-Richter: mit adnak a profithoz a leánycégek?

Portfolio
Az elemzők és a befektetők jellemzően az Egis és a Richter esetében elsősorban az Rt.-szintű, nem konszolidált adatok vizsgálatára helyezik a hangsúlyt. Mind a két társaság azonban már megfelelően hosszú ideje publikálja a leányvállalatok eredményeit is tartalmazó konszolidált eredménykimutatásokat. Írásunk elsődleges célja, hogy megvizsgáljuk a leánycégek csoporton belüli értékteremtését, egy adott részvény valós értékét ugyanis nehezen lehetne meghatározni az Rt. által kontrollált vállalatok teljesítménye nélkül.

A leánycégekről röviden. Mind az Egis, mind a Richter esetében két jól elkülöníthető leánycég típus határozható meg; egyrészt a kereskedelmi vállalatok, másrészt a termeléssel is foglalkozó leánycégek. Az érdekeltségek jelentős része még a rendszerváltás előtti gyógyszer külkereskedelmi struktúrára létrehozott Medimpex cégek kivásárlásából származik. A külföldi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés