Előfizetői tartalom

ÁPV: MOL eladás az év második felében?

Portfolio
Az év második felében kívánja eladni az ÁPV Rt. a még meglévő 11.8%-os MOL részesedését - tudósított a Bloomberg. Az eladási szándék ismert és az időzítés sem okozhat igazán meglepetést a piaci szereplőknek. Az ÁPV Rt. - ismereteink szerint - egyelőre nem rendelkezik a PM által is jóváhagyott üzleti tervvel, mely részletesen meghatározná az idei értékesítési tervet is.

Az ÁPV Rt. tavaly februárban értékesített - gyorsított eljárás keretében - 10.5%-os MOL pakettet. Az állami részesedés két lépcsőben zéróra történő csökkentéséről még 2003-ban megszületett a döntés. A tavaly februári tranzakcióban az ÁPV 180 napos eladási tilalmat vállalt magára a fennmaradó részesedése értékesítésére. A piaci szereplők korábbi bejelentések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés