Előfizetői tartalom

A MOL lehet az első felvásárlási célpont? (Erste)

Portfolio
Pletser Tamás, az Erste Bank Befektetési Rt. regionális olajelemzőjének legfrissebb szektor értékelésében külön fejezett foglalkozik a közép-európai olajcégek esetleges felvásárlásának lehetőségével. A szakértő áttekinti az orosz cégek akvizíciós esélyeit és törekvéseit, illetve bemutatja a nyugati olajcégek potenciális megfontolásait. A tulajdonosi struktúrából adódóan az első felvásárlási célpont a MOL lehet.

Az elmúlt években az iparágon belül megtörtént konszolidáció jelentős hatást gyakorolt a közép-európai olajcégek tőzsdei megítélésére. Az akvizíciók melletti növekedést kiegészítette az EU csatlakozásból származó előnyök pozitív hatása a profitabilitásra. A MOL, az OMV és a PKN elmúlt években elért növekedése emelte egy potenciális felvásárlás előnyeit....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés