Előfizetői tartalom

Robbanás a BP legnagyobb amerikai finomítójában - erős piaci reakció

Portfolio
Magyar idő szerint tegnap este robbanás történt a BP legnagyobb amerikai finomítójában. Az egyelőre ismeretlen okból bekövetkezett texasi baleset 14 ember halálát okozta és 100 embert sebesített meg. A finomító 470 ezer hordó napi feldolgozó kapacitással rendelkezik, s ezzel a BP legnagyobb amerikai finomítója és összességében az USA harmadik legnagyobb finomítója. A baleset a dízel üzemanyagot előállító üzemben történt, a finomító többi része nem sérült a BP hivatalos közleménye szerint.

A BP a terrortámadás lehetőségét kizárta. Részvény A BP részvényárfolyama az amerikai kereskedésben több mint 2%-kal gyengült, de a zárás utáni kereskedésben már kisebb pozitív korrekció következett be, Londonban jelenleg 0.9%-os csökkenést mutat az árfolyam. Olajtermékek A robbanás következményeként a dízel árfolyama pillanatokon belül történelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés