Előfizetői tartalom

A saját részvény vásárlások hatása az árfolyamra: MOL, Bchem, Graphi

Portfolio
Újra előtérbe kerültek a saját részvény vásárlások a Budapesti Értéktőzsdén, miután a múlt héten a MOL és az OTP hasonló tartalmú bejelentést tett, amelyet sorozatos tranzakciók követtek. Az elmúlt évek során több alkalommal fordult elő, hogy hazai tőzsdei társaságok egy meghatározható, jellemzően több hónapos intervallumon keresztül folyamatosan saját részvény vásárlásokkal erősítették a kereskedési könyv vételi oldalát. Vajon milyen hatást gyakorolt mindez az árfolyamra és a részvények forgalmára? Reménykedhetnek-e kedvező piaci reakcióban a magánbefektetők? A Portfolio.hu a MOL, a Borsodchem és a Graphisoft előző években jelentkező, koncentrált megbízásait vizsgálta meg alaposabban.

A tranzakciók háttere. A saját részvény vásárlásoknak a következő deklarált indokai lehetnek: - tőkeszerkezet optimalizálása - akvizíciók finanszírozása, saját részvényekkel történő fizetés - munkavállalói részvényopciós program biztosítása - a vállalat felsővezetőinek megítélése szerint jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés