Előfizetői tartalom

Mit várnak az elemzők a 2005-ös és a 2006-os profitoktól?

Portfolio
Bár a piac egészére vetítve nem várnak jelentős profitnövekedést az elemzők 2005-ben és 2006-ban, számos olyan papír van, amelynek jelentős mértékben nőttek az eredményvárakozásai az elmúlt 1 negyedévben. A portfolio.hu által megkérdezett 18 elemzőcsapat jelentős mértékben növelte eredményvárakozásait a Mol, az OTP, az Egis és az FHB esetében, azonban a blue chipek jó bázisidőszaki teljesítménye (kiv. Matáv) már jelentős mértékben csökkenti a növekedési lehetőségeket. A megnövelt elemzői várakozások piaci hatása részben már látszik, a jó növekedést mutató cégek esetében az általános piaci korrekció ellenére a fundamentumok éreztették a hatásukat. A több esetben is jelentősen növelt elemzői eredményvárakozások mellett a mid-capek között több negatív storyval is találkozhatunk.

A 2004. év kifutásával felmérésünkbe első ízben bekerültek a 2006-os várakozások is. Mi következik 2004 után? - Robbanás után csendes profitnövekedés. Azok után, hogy 2004-ben a várakozásoknál nagyobb mértékben emelkedett a BUX súlyokkal számolt piaci EPS, sem 2005, sem 2006 nem lesz a jelentős profitnövekedés éve. A piaci EPS marginális bővülésével ugyan számolnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés