Előfizetői tartalom

MOL: erősödik a kutatás-termelés

Portfolio
Egyre több látványos jele van annak, hogy a MOL középtávon jelentősen erősíteni kívánja a kutatás-termelési aktivitását, miután 1999 és 2004 között a feldolgozás-kereskedelem terén a világ élvonalába került. A kutatás-termelési divízió élére a menedzsment közelmúltbeli átalakítása során Áldott Zoltán, az akvizíciós területen nagy sikereket elért szakember került. A MOL mai bejelentése szerint a kutatás-termelési divízió átszervezésre kerül, négy szervezeti egység kialakításával hatékonyabb fejlődés biztosítható.

A MOL kiemelt stratégiai céljává vált, hogy kutatás és készlet akvizíciók terén aktívabbá váljon és a kitermelés-feldolgozás integráltsági fokát növelje. Bár egyelőre nem rendelkezünk hivatalos adatokkal arról, hogy a MOL mennyit kíván ezen területre áldozni, de elemzői becslések szerint 1 mrd EUR elköltése sem elképzelhetetlen. A fő kihívás jelenleg a MOL számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés