Előfizetői tartalom

A buborék veszélyére figyelmeztetnek a professzionális befektetők

Portfolio
Egy előbb-utóbb leeresztő hozambuborék kialakulásának veszélyére figyelmeztetnek a szakértők a kockázati tőke szegmensben: miközben a befektetésre váró tőke 20% feletti átlagos nyereséget remélve - elsődlegesen intézményi befektetők révén - még mindig dinamikusan áramlik az iparágba, egyre kisebb a valószínűsége a hasonló nagyságrendű megtérülésnek. A hangokat immár hosszabb ideje lehet hallani, az elmúlt időszakban azonban egyre növekszik az óvatosságra intők tábora.

A bottom-fishing lehetőség véget ért. A Coller Capital napokban végzett felmérése szerint a globális kockázati tőkebefektetők fele 11-15, negyede pedig 15-20% közötti elvárt megtérüléssel számol a következő három-öt esztendő vonatkozásában. Túl sok kivásárlásokra szakosodott kockázati tőkealap és - társaság keres közepes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés