Előfizetői tartalom

Mi lehet az évtized befektetése? - A méret a lényeg?

Portfolio
Hatalmas vételek, befektetői eufória, a realitásoktól elrugaszkodott árazás, ömlő tőke, s előbb-utóbb tőzsde buborék követi azokat a technológiai újdonságokat, melyek új iparágak létét alapozzák meg. Az elmúlt évtizedekben a fenti folyamatra, s a buborék kipukkanására több példát is láthattunk, s csak idő kérdése, hogy mikor fújódik a következő lufi. A nanotechnológiáról egyre többet hallani befektetési témakörökben annak kapcsán, hogy az újabb technológiai forradalom talán éppen ebben az - egyelőre még gyerekcipőben járó - iparágban csúcsosodik ki. Alábbi írásunkban csak érintőlegesen foglalkozunk az iparági sajátosságokkal, fókuszunk elsősorban a társaságok jelenlegi értékelési szintjeire, illetve annak lehetséges változásaira terjed ki - felidézve az elmúlt évtizedek tőzsdei buborékait is, melyek az egyes technológiai forradalmakat kísérték.

Mi is az a nanotechnológia?. A nanotechnológia olyan technológiák gyűjtőfogalma, amelyek olyan termékeket állítanak elő, amiknek jellemző méretei az 1-100 nanométeres tartományban vannak. Összehasonlításképpen: egy nanométer ezerszer kisebb, mint a mikron, azaz egy baktérium 1,000-10,000 egy nanométeres szeletre szeletelhető. (1 nanométer=10-9 méter, vagyis a méter egymilliárdod...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés