Előfizetői tartalom

Hernádi Zsolt: "nekünk elég, ha a legjobb ajánlat nyer"

Portfolio
Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója tegnap a Portfolio.hu Klub rendezvényén átvette a három évvel ezelőtt alapított Arany Bika Díjat. Az ünnepélyes díjátadást követően a Klub hagyományaihoz híven a társaságot érintő aktuális kérdésekről beszélgettünk. Hernádi Zsolt elmondta, hogy az osztalék minden bizonnyal nőni fog és rövidesen egy osztalék politikát is nyilvánosságra hoz a társaság. A kitermelési aktivitás növelése készletakvizíciókon és sikeres kutatásokon keresztül kiemelt céllá vált. A szerb és a román piac sajátosságainak áttekintését követően szó esett a MOL vegyipari elkötelezettségéről annak tükrében, hogy több olaj multi is inkább kivonul a petrolkémiai szegmensből.

Osztalék, kitermelés. A MOL eladósodottsága 2004. végére 1998-as szintre süllyedt 25% alatti értékkel. A jelenleg meglévő 259 mrd Ft-os nettó hitelállománnyal szemben 250-300 mrd Ft várható üzemi cash flow, 775 m EUR gázeszköz értékesítésből származó bevétel áll. A társaság 2005-ben akár betét elhelyezői pozícióba is kerülhetne... Hernádi Zsolt elmondta, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés