Előfizetői tartalom

Matáv gyorsjelentés: süket vonalak...

Portfolio
A várakozásoknak szinte teljesen megfelelő teljesítményt mutatott a Matáv a 4. negyedévben. A távközlési társaság 40 milliárdos EBITDA-val és 6.5 milliárd forintos nettó veszteséggel zárta a 4. negyedévet. Összességében a 4. negyedév gyenge teljesítményt hozott, ami főleg leépítésekhez kapcsolódó rendkívüli költségeknek és a vezetékes szegmens jelentős visszaesésének tudható be. A társaság megfogalmazta 2005-ös terveit, amelyek iránymutatást jelenthetnek a jövőre nézve. A Matáv most számolt be először nettó szinten veszteségről tőzsdei pályafutása alatt, ugyanakkor kiemelhető, hogy a T-Mobile jó teljesítményt nyújtott.

Összefoglaló. Nem hozott lényeges változást a Matáv teljesítményében a 4. negyedév sem. A vezetékes szegmens eróziója továbbra is igen magas, a rendkívüli hatásoktól megtisztított teljesítmény nem nevezhető jónak, igaz mivel a cég bőven elszámolt rendkívüli tételeket rossznak sem. A társaság gyorsjelentését a mobil üzletág mentette meg, ahol a 3. negyedéves gyenge...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés