Előfizetői tartalom

Démász: üröm az örömben - Az osztalék rendben, de mi lesz a jövőben?

Portfolio
A múlt nagy vonalakban rendben van, azonban a jövő nem feltétlenül tartogat előrelépést a Démász számára -derül ki a társaság ma publikált gyorsjelentéséből. Az áramszolgáltató 4. negyedéves nettó eredménye 15, üzemi eredménye 22%-kal haladja meg a piaci várakozásokat. 2004. év egészét számítva az osztalékalap (Démász Rt. MSZSZ szerinti eredménye) 6.82%-kal haladja meg a bázisidőszakit, amely az éves terv teljesülését jelenti. Számításaink szerint a társaság 2004-es év után kifizetendő osztaléka 1280 forint körül lehet. A cég 4. negyedéves eredménye 888, üzemi eredménye 1,200 millió forint lett.

Ugyanakkor az árbevétel és a bruttó fedezet értéke gyakorlatilag stagnált a 4. negyedévben, s a társaság negatív vélemény fogalmazott meg a 2005 február 1-jével életbe lépett új árszabályozásról. A 2008. év végéig érvényes árszabályozás alapján a hatósági áras tevékenységén realizált árrés alacsonyabb értéket mutat, mint a tarifamódosítás előtti árakkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés