Előfizetői tartalom

RTL, Tv2 koncessziók - mikor és ki hosszabbítja meg őket?

Portfolio
Az országos kereskedelmi televíziók földi sugárzási jogukat a médiahatóságtól tíz évre kapták meg 1997 júliusában. Ez a szerződésben előírt jogosultságuk egyszer hosszabbítható meg, legfeljebb öt évre. A meghosszabbításról a Magyar Nemzet mai számának írása szerint már megkezdődtek a tárgyalások az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) és az RTL képviselői között.

Az ellenzéki beállítottságú napilap által megkérdezett Szalai Annamária, az ORTT fideszes delegáltja szerint a médiatörvény kimondja, hogy a hosszabbítási igényt tizennégy hónappal a jogosultság lejárta előtt kell bejelentenie az igénylőnek, és az ORTT ezt követően dönt az elfogadásáról. A meghosszabbításra vonatkozó határozatról így szerinte jelenleg még nem lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés