Előfizetői tartalom

INA: Márciusban indul a privatizáció második üteme

Portfolio
Várhatóan idén márciusban indul a privatizáció második szakasza a horvát INA kőolajipari vállalatnál, amelyben a Mol-nak 25 százalékos részesedése van. Horvát lapjelentések szerint a privatizáció további menetéről még nincs döntés, lehet, hogy a részvényeket a tőzsdén adja el az állam, de az is lehet, hogy közvetlenül a Mol veszi meg az állami részesedést- tudósított az MTI.

A Dnevnik napilap beszámolója szerint a Mol további 15 százaléknyi részesedést szeretne venni az INA-ban, de ehhez meg kellene változtatni a privatizációs törvényt, amihez parlamenti jóváhagyása kell. A horvát kormány eredetileg tavaly májusra tervezte az INA további privatizációját, de a kormány úgy ítélte meg, hogy a részvénypiac pangása miatt későbbre halasztja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés