Előfizetői tartalom

Vodafone: Úton a 3G felé

Portfolio
Várhatóan 4-6 hét múlva hoz döntést a Vodafone a UMTS hálózatának szállítójának személyéről. A társaság eddigi fő beszállítója a Nokia volt. A Vodafone szerint a szállító kiválasztása után fél évvel már működőképes lehet a hálózat Budapest belvárosában. A társaság a többi szolgáltatóhoz hasonlítva szintén nem adott konkrét becslést a 3G hálózat megépítési költségére, Vitai Attila vezérigazgató a nagyságrendet a 2G 500 millió dolláros hálózatához méri. A meglévő 2,500 bázisállomás 80-90%-a alkalmas a 3G berendezések telepítésére.

Mint ismeretes a Vodafone 16.5 milliárd forintot fizet koncessziós díjként a UMTS frekvenciáért. Ebből 5.5 milliárd forintot már átutalt, miközben az idei évre eső 2.5 milliárd forintot 2006 elején utalják át. Utána 2019-ig a 3G-ből származó árbevétel 0.3%-át, de összesen minimum 8.5 milliárd forintot kell befizetni a költségvetésbe. A T-Mobile 17, a Pannon GSM 19 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés