Előfizetői tartalom

A MOL hosszú távú kőolajszállítási szerződést kötött a Lukoil-lal

Portfolio
A MOL bejelentette, hogy 2005. január 19-én 5 éves szállítási szerződést írt alá a Lukoil International Trading and Supply társasággal évi 5 millió tonna kőolaj magyarországi és szlovákiai szállításáról. A MOL Csoportnak jelenleg is áll fenn érvényes kőolajszállítási szerződése a Lukoil-lal, melynek kedvező tapasztalataira alapozva került sor a felek közötti hosszú távú szerződés megkötésére.

A LUKOIL Oroszország domináns vertikálisan integrált olajipari vállalata, tevékenysége magában foglalja az olaj- és gázkutatást, éves szinten mintegy 90 millió tonna kőolaj kitermelést, a feldolgozást és az értékesítést. Mint ismeretes, a Jukosz fő kereskedelmi egysége, a Petroval - miután a tulajdonosváltás óta nem kap olajat a napi 1 millió hordó olajat a felszínre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés