Előfizetői tartalom

Felszállópályán az év privatizációja... 100 milliárdot érsz vagy többet, Budapest Airport?

Portfolio
Várhatóan a privatizációs pályázat kiírására a legjobb esetben július elején kerül sor, mégis több befektető fantáziáját már most megmozgatja az év első kilenc hónapjában 9 mrd Ft feletti adózás előtti nyereséget elérő Budapest Airport Rt. egyelőre meg nem határozott részesedésének megszerzése (a Priv. Tv. értelmében 25% + 1 szavazat tartós állami tulajdon). A kártyákba eddig meglehetősen kevesen nyerhettek betekintést, átfogó elemzést mindezidáig nem olvastunk a vállalattal kapcsolatban. Vajon mennyit érhet a Ferihegyi Nemzetközi és a Siófok-Kiliti repülőteret üzemeltető társaság? Meglehetősen sokat... a tranzakció a 2003-as Postabank privatizáció nagyságrendjéhez hasonlítható.

Kezdjük egy kis áttekintéssel.... A Magyar Állam 100%-os tulajdonában lévő Budapest Airport Rt.-t 2001 szeptemberében alapították annak tudatában, hogy részben a hónapok múlva megszűnő Légiforgalmi és Repülőtéri Igazgatóság örökébe lép. 2002 januárjától két új szervezet jött létre a Ferihegyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés