Előfizetői tartalom

Tőzsdére megy az Index.hu? De így? (2.)

Portfolio
Hetekkel ezelőtt beszámoltunk róla, hogy a tárgyalások végső fázisában nem sikerült megállapodásra jutnia az Index.hu többségi tulajdonosainak és a Sanomanak. A Népszabadság információi szerint Nobilis Kristóf 1 mrd Ft-ért 49%-os részesedést szerzett az Index.hu-ban és egyeztetések kezdődtek a fennmaradó 51% megszerzéséről is. Az egyik lehetséges (és sajtóforrások szerint valószínűsített) forgatókönyv szerint az Index.hu többségi tulajdona a Nobilis résztulajdonban lévő econet.hu-ban fog végül kikötni. Az Index.hu tőzsdei bevezetése 2004-ben a tulajdonosok értékesítési szándéka kapcsán már felmerült. Az Index.hu econet.hu-n keresztüli tőzsdei megjelenése több kérdést is felvet mind az econet.hu, mind az index.hu tulajdonosai részéről. Első pillantásra a kialakított struktúra egészségtelen.

Mi, mennyi?. Az Index.hu a 2004-es tulajdonosi átrendezéseket követően az alábbi tulajdonosi struktúrával rendelkezett a tranzakció előtt: Mucsi György vezérigazgató: 40% Sándor István (volt Danubius Rádió vezér): 30% Wallitrade (Wallis Csoport): 30% Sándor István mint tulajdonos megjelenése és Mucsi György vezérigazgató feltételezhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés