Előfizetői tartalom

A MOL álláspontja: még nem indult meg az engedélyeztetés, nincs veszélyben a tranzakció

Portfolio
Ferencz I. Szabolcs, a MOL kommunikációs igazgatója a Portfolio.hu-nak elmondta, hogy a MOL még be sem adta a gázüzletág - korábban bejelentetett részleges - értékesítésének jóváhagyásához a szükséges engedély kérelmeket. A Magyar Energiahivatal a jelenlegi álláspontját egyelőre csak a sajtóból megszerzett információkra alapozza. Ferencz I. Szabolcs elmondása szerint az előírásokban mindennek megfelelően a MOL a törvényes határidőn belül teljes dokumentációval együtt beadja a MeH-hez a tranzakció engedélykérelmét.

A tét jelentős; 2.2 mrd EUR értékű tranzakcióról van szó. Jelen helyzetben felelőtlenségnek tűnik, hogy a Magyar Energiahivatal az érintettekkel való egyeztetés, a teljes szerződéses feltételrendszer áttanulmányozása előtt véleményt nyilvánít. A gázüzletág értékesítése az idei évben meghatározó tényező volt a MOL árfolyamalakulásában. Amennyiben valós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés