Előfizetői tartalom

2004, 2005-ös profitok: Mit várnak az elemzők? - Mol mindenek felett

Portfolio
Gyakorlatilag egy motívum köré lehet felépíteni a 2004-es és 2005-ös piaci várakozásokat, s ez a Mol. A portfolio.hu által 16 elemzőcsapat megkérdezésével készített EPS konszenzus a 2004-es eredményvárakozások javulásáról, s a Mol előrejelzések kimagasló mértékű megugrásáról számol be. Az elemzők optimistábbak lettek az OTP és a Richter fundamentális teljesítményével kapcsolatban is, miközben a Matáv esetében szinte teljes mértékben beépültek az idei reorganizáció költségei az előrejelzésekbe. A piaci optimizmust azonban megtöri pár mid-cap gyenge teljesítménye. Nincs negyedév negatív story nélkül.

Konszenzusunk bázisa ebben a negyedévben a Deutsche Bankkal és a Morgan Stanley-vel bővült. Töretlen optimizmus. A portfolio.hu által megkérdezett elemzők átlagosan 54 (!!!) %-os profitnövekedést várnak a piaci EPS-től (BUX súlyozás) 2004-ben, a hatalmas növekedés egyértelműen a robbanó Mol és OTP eredménynek tudható be. A mid-capek igazából nem sokat tettek hozzá a kirobbanó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés