Előfizetői tartalom

Jukosz: egy szépítő gól?

Portfolio
Az orosz kormánnyal szemben vívott ádáz küzdelemben úgy tűnik, hogy hosszú idő után egy minimális sikert ért el a Jukosz. Az orosz olajkonszern az Egyesült Államokban csődvédelemért folyamodott és ezzel egy halvány esély nyílt arra, hogy ideiglenesen blokkolja fő termelési egysége, a Juganszknyeftegaz Gazpromnak történő értékesítését. A Gazprom 13 mrd USD körüli ajánlatát finanszírozó nyugati bankok felfüggesztették a csődvédelem miatt kérdésessé vált értékesítéshez adandó hitel szervezését. Természetesen az orosz hatóságok rögvest megerősítették: vasárnap sor kerül az aukcióra.

A csődvédelem megítélésének kérdésében a Jukosz képviselőinek - köztük a társaság pénzügyi igazgatójának - meghallgatása közép-európai idő szerint tegnap este kezdődött. Egyelőre nem teljesen világos, hogy az Amerikában kezdeményezett csődvédelmi eljárás konkrétan milyen mértékben hátráltathatja az orosz kormány célját a Juganszknyeftegaz eladására, a felmerült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés