Előfizetői tartalom

Túl nagy függőség, túl nagy tőke - orosz cégek régiónkbeli törekvései

Portfolio
Gyanú övezi napjainkban az orosz energiaszektor képviselőinek minden mozzanatát, a közvélemény ugyanis a legtöbb esetben tisztátalan eszközöket vél felfedezni a volt kommunista országok irányába történő terjeszkedési kísérletek mögött. A The Economist neves brit lap jelentős terjedelemben foglalkozik az orosz energiacégek közép-európai törekvéseivel, melyből az alábbiakban - némi kiegészítéssel - egy rövid összefoglalót közlünk.

első rész. Amint arról korábban beszámoltunk, a leggazdagabb lengyel üzletember, Jan Kulczyk, aki a PKN Orlen egyik jelentős magánbefektetője, tavaly Bécsben találkozott egy Vlagyimir Alganov nevű orosz kémmel. Alganov elmondta az üzletembernek, hogy egy orosz olajtársaság 5millió dolláros kenőpénzt fizetett ki egy lengyel miniszternek és egy iparági szereplőnek, melynek fejében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés