Előfizetői tartalom

MOL: mennyi is az annyi?

Portfolio
Volt egy rövid vihar tegnap a parketten a gázáremelés és a MOL által fizetendő bányajáradék összegének bejelentését követően. Bár a részvény a pozitív tartományban zárt a hirtelen ellentmondásos értelmezések jelentős árfolyam kilengést okoztak. Ha egy kicsit részletesebben a számok mögé nézünk, kiderül, hogy "kedvező külső feltételrendszer érvényesülése esetén" nincs szó "újabb negatív szabályozói beavatkozásról".

Tordai Péter, a K&H Equities elemzője arra hívja fel a figyelmet, hogy a MOL az első 9 hónapban 15 mrd Ft céltartalékot képzett a szabályozó által eredetileg számoltnál nagyobb gázüzletági eredmény megjelenése következtében. Az év utolsó negyedévében ezen céltartalék még várhatóan 2.5 mrd Ft-tal nő. Tehát keletkezett 17.5 mrd Ft olyan tartalék az idei évben, mely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés