Előfizetői tartalom

Távközlés: Az internet és a mobil a növekedés forrásai

Portfolio
A harmadik negyedév nem hozott jelentős változást az előző negyedévhez képest. Folytatódott a vezetékes fővonalak és az ISDN-csatornák számának csökkenése. Ez alkalommal a hívásszám is csökkent, az átlagos hívásidőtartam rövidülése pedig maga után vonta az összes telefonálással töltött percidő csökkenését. A mobiltelefon-előfizetések száma változatlanul növekszik, megközelítette 8,4 milliót. A mobiltelefonokról kezdeményezett hívások darabszáma és összesített percideje is az eddig mért legnagyobb értéket érte el. Növekedett az internet-előfizetések száma, ezzel szemben csökkent az internet-hozzáférési szolgáltatásokból származó nettó árbevétel- áll a KSH jelentésében. A KSH korrigálta a 2. negyedéves internetelőfizetői számot, a 2. negyedévben mégsem volt csökkenés.

Távközlés. 2004. III. negyedévében előzetes adatok szerint 3,6 millió vezetékes telefonvonal volt üzemben. A negyedév során 32 ezerrel csökkent a vezetékes fővonalak, ezen belül négyezer-négyszázzal az ISDN-csatornák száma. Az előző év azonos időszakához képest az előbbi adat 47 ezres, az utóbbi 6 ezres csökkenést jelent. A 100 lakosra jutó vezetékes fővonalak száma...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés