Előfizetői tartalom

Gazprom másodlagos tranzakcióval szállna be a MOL gázüzletágába

Portfolio
A Gazprom közlése szerint az orosz társaság érdekelt lenne abban, hogy részesedést vásároljon az E.On Ruhrgas International-től a MOL gázérdekeltségeiben. Hernádi Zsolt, a MOL elnöke úgy nyilatkozott, hogy a MOL támogatná a Gazprom részesedés szerzését, ha az orosz cég meg tud állapodni az E.On-nal - tudósított a Bloomberg.

Mint ismeretes a MOL az E.On. Ruhrgas-zal kötött szerződést a három gázérdekeltsége és a Panrusgaz 50%-ának értékesítéséről, illetve opciós jogokról. A MOL gázüzletága iránt a Gazprom is érdeklődött, azonban - nyilvánosságra nem került okok miatt - a versenyben alulmaradt. A Ruhrgas és a Gasprom között egyébként tulajdonosi kapcsolat is van. A német cég birtokolja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés