Előfizetői tartalom

Rába: mit tartogathat a gyorsjelentés?

Portfolio
Meglehetősen kevés elemzőtől kaptunk előrejelzést a Rába harmadik negyedéves teljesítményére vonatkozóan. A négy szakértő becsléséből számított konszenzus változatlanul jelentős veszteséget feltételez üzemi és nettó profit szinten is a gépipari társaságnál. A fő probléma változatlanul a dollár (kisebb mértékben az acél és az energiaárak). Számításunk szerint csupán a harmadik negyedévben 400 m Ft-ot vesztett a társaság a dollár gyengülésén üzemi szinten.

A társaság menedzsmentje év eleje óta újabb intézkedéseket foganatosított a pozitív üzemi eredmény helyreállítására (szerződések újratárgyalása, negatív fedezetű szériák gyártásának leállítása stb), mely az export szerkezet átalakulásával párosult (amerikai vevők európai gyártáskihelyezése). Az iparágban 3 és fél év recessziós környezet után ismét emelkedésnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés