Előfizetői tartalom

A nap grafikonja: a MOL profit-vitaminja

Portfolio
A MOL 2004-es árfolyam szárnyalásában kétség kívül meghatározó szerephez jutott a finomítói marginok - gyakorlatilag egyetlen piaci szereplő által sem várt mértékű - kedvező alakulása. A nyersolaj és feldolgozott termékek árkülönbségét mutató finomítói margin alakulása különösen annak tükrében figyelemre méltó a MOL esetében, hogy a feldolgozásban lekötött eszközállomány mind szélesebb nemzetközi összehasonlításban mind regionális szinten erősen meghaladja az átlagot.

A MOL konszolidált üzemi profitjának 65%-a (!) keletkezik a feldolgozás-kereskedelem üzletágban (a kereskedelmi tevékenység profitabilitását a kiskereskedelmi árrés változása és a shop értékesítések növekedése határozza meg). Az első negyedév után már maga a MOL menedzsment is azt a várakozást fogalmazta meg, hogy a nyersolaj és termékár különbségek mérséklődni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés