Előfizetői tartalom

MOL: önállóan az árampiacon

Portfolio
A MOL áramkereskedői engedélyt kért a Magyar Energiahivataltól. A lépés célja, hogy a legnagyobb magyar vállalat ne csak a hazai szabadpiacról szerezhesse be saját maga számára a szükséges áramot, hanem - kedvező piaci lehetőségek esetén - önállóan importálhasson áramot. Mindez nem jelenti azt, hogy a MOL import alapú önálló áramellátásra kíván felkészülni, csupán nem kíván ennek lehetőségéről lemondani - fogalmazott Lukács Bea, a MOL szóvivője a VG-nek.

A MOL hazai árambeszállítója az E.On. A két társaság 2003 közepén írt alá egy 22.5 mrd Ft értékű szerződést a MOL a áramellátásáról. A magyar szabályozás lehetőséget nyújt arra, hogy - bizonyos feltételek teljesülése mellett - a termelő vállalatok önállóan importálják a tevékenységükhez szükséges áramot.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés