Előfizetői tartalom

Értelmezhető gazdasági eredmények a hazai online média piacon

Portfolio
Úgy tűnik, hogy a hazai online média immár megkérdőjelezhetetlenül képes gazdaságilag is értelmezhető eredményt termelni. A halvány pozitív szaldók az "old economy" szereplőivel is összevethető marginokká fordulnak át köszönhetően az online reklám költés jelentős növekedésének. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy eljött az 1999-2000-ben megálmodott aranykor, csak a kiemelkedő teljesítményt nyújtó piaci szereplők képesek adózott profit elérésére és tulajdonosi értékteremtésre. Az alábbiakban az index.hu első hét havi eredményéből kaphatnak olvasóink egy kis ízelítőt.

Az online médiacég teljes árbevétele a 2004. január-július időszakban 408 millió forint volt, ami 49%-kal haladja meg a 2003-as héthónapos adatot. Az Index.hu Rt. 2004. első hét hónapjában 94 millió forintos kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció, valamint értékhelyesbítés előtti üzemi eredményt (EBITDA) ért el, ami 90 millió forinttal több, mint a tavalyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés