Előfizetői tartalom

PKN: fél éven belül a második vezérigazgató távozik

Portfolio
Nem volt hosszú pályafutása a legnagyobb lengyel olajcég élén Jacek Walczykowski-nek. A Wrobel távozása után kinevezett új vezetőt a felügyelő bizottság tegnap egyhangú döntéssel felmentette, s helyére ideiglenes vezetőt nevezett ki. Nem kérdéses, hogy a folyamatos menedzsment válság nem használ a társaság befektetői megítélésének.

Wrobel azt követően volt kénytelen távozni, hogy az állami tulajdonos menedzsment hibákkal vádolta meg. A helyére lépő Jacek Walczykowski rövid pályafutása elsősorban annak volt köszönhető, hogy kinevezésekor az állami tulajdonos, a közvetlen és közvetve meglévő 30%-os tulajdoni hányadával nem tudta megakadályozni kinevezését. Az állam végül kiegyezésre jutott a nyugdíjalapokkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés