Előfizetői tartalom

Rába: "a menedzsment optimista"

Portfolio
Egyelőre még nem történt meg az áttörés a Rábánál, de mintha felgyulladt volna a fény az alagút végén... Mint azt várni lehetett a pozitív iparági trendek az árbevételi oldalon éreztetik hatásukat és a belső teljesítmény is javulást mutat egyes kritikus szerződések újratárgyalásának, illetve a költségcsökkentési folyamat első gyümölcseinek hatására. Mindazonáltal a megindult kedvező folyamatok egyelőre az üzemi szintű veszteség mérséklésére voltak elegendőek. A menedzsment optimizmusa elsősorban a növekvő rendelési volumennek és a költségmegtakarítás egyre erősebben érezhető hatásának tudható be. A Honvédelmi Minisztériumnak 5.7 mrd Ft értékben szállít járműveket a Rába a második félévben, mely becsülhetően legalább 5-600 m Ft eredményt fog hozni a Rábának. A várakozások és a tényszámok összevetésénél figyelembe kell venni az alacsony előrejelzési számot.

A javulás egyértelműen körvonalazódik a Rába gazdálkodásában, azonban a fő kérdésre; mikor fordul pozitívba a Futómű Kft gazdálkodása még mindig nem tudunk válaszolni. Ezen vonatkozásban a menedzsment véleménye nyújthat némi kapaszkodót, hasonlóan pozitív hangvételű kijelentésre nem emlékszünk az elmúlt két évben: "A fokozatosan javuló havi mutató- és eredményszámok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés