Előfizetői tartalom

MOL-PKN: augusztusban kiújuló tárgyalások?

Portfolio
Semmi nem lehet meglepődni, kezdhetjük ismételten írásunkat egy PKN-nel kapcsolatos cikkben. Alig egy héttel azt követően, hogy a lengyel sajtó széles körben tárgyalta az amerikai Conoco lehetséges tulajdonosi szerepvállalását a PKN-ben, új privatizációs koncepció lehetősége bukkant a felszínre. A PKN új vezérigazgatója a Rzeczpolpolita-nak nyilatkozva kijelentette, hogy még augusztusban lehetővé válhat a MOL-lal április végén megszakadt tárgyalások megújítása - tudósított a Reuters.

Mint emlékezetes a közel fél éven át tartó MOL-PKN tárgyalások azért szakadtak meg, mert a lengyel állam nem kívánta csökkenteni 33%-os közvetlen és közvetett részesedését a PKN-ben. A PKN újonnan kinevezett vezérigazgatójának nyilatkozata szerint még az augusztus végi közgyűlés előtt a kincstárügyi minisztériumtól, illetve a lengyel olajipart felügyelő állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés