Előfizetői tartalom

Jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltató lett a Vodafone is- Olcsóbb a hozzáférés a Matáv hálózatához

Portfolio
A Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa (NHHT) ma egy a mobilpiacot érintő határozattervezetet és egy a vezetékes piacot érintő határozatot publikált. A mobil piacon a legfontosabb újdonság, hogy jelentős piaci erővel rendelkező szolgáltató lett/lesz a Vodafone, amely idővelvalószínűleg szignifikánsan csökkenti az általa alkalmazható összekapcsolási díjakat. A vezetékes piacot érintő határozat eredményeképpen lényegesen olcsóbb lesz a hozzáférés az ex-monopol szolgáltatók hálózatához. Mindkét határozat tovább élénkíti a versenyt.

Mobilpiac. A Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa a beszédcélú hívásvégződtetés egyedi mobil rádiótelefon-hálózatban nagykereskedelmi piac vizsgálata során megállapította, hogy mindhárom mobilcég jelentős piaci erejű szolgáltató. Ennek következtében a tanács több kötelezettséget is kirótt a nyilvánosságra hozott határozat-tervezetében a szolgáltatókra: így például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés