Előfizetői tartalom

Tárgyalásokat folytat a MOL 58 román Shell-kút megvásárlásáról?

Portfolio
A román Ziarul Financiar értesülése szerint a MOL tárgyalásokat folytat a Shell román leánycégével 58 benzinkút megvásárlásáról. A tranzakció értéke becslések szerint 70 m USD lenne - tudósított a Reuters.. Mint emlékezetes a MOL 2003 júliusában jelentette be, hogy 25 benzinkutat megvásárolt Romániában a Shell-től. Hivatalos információk a tranzakció értékéről nem kerültek nyilvánosságra, ugyanakkor a román pénzügyi sajtó 23 m EUR vételárról számolt be.

Természetesen a benzinkutak számát és a vételárat nem lehet mindig egyenes arányosítással kezelni. A kutak műszaki színvonala, forgalma és elhelyezkedése alapján ugyanis akár jelentős értékkülönbségek is fennállhatnak. A MOL számára a román piac már most is a harmadik legnagyobb piacot képviseli a töltőállomások száma alapján. A MOL mellett a Shell kúthálózatára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés