Előfizetői tartalom

Életjelek a Jukosz-botrány után? 5 mrd dolláros Lukoil-Conoco frigy

Portfolio
Csak ellensúlyozni kíván Putyin? Egyelőre nem lehet tudni. Az érintett cégekhez közel álló források szerint a legnagyobb orosz olajcéggé ismét előlépő Lukoil és a Conoco megegyeztek abban, hogy 1.7 mrd USd-ért a Conoco 7.6%-os részesedést vásárol a Lukoilban, s további 3 mrd USD beruházás keretében közös leányvállalatot alapítanak. A Wall Street Journal írása szerint Putyin elvi jóváhagyása már megvan a tranzakcióhoz, ugyanakkor a közös vállalatot érintő számos kérdés még tisztázatlan.

Amennyiben a tranzakció ténylegesen létrejön, az sokat segítene a Jukosz-ügy negatív nemzetközi megítélésének tompításán. Csak napokkal ezelőtt vált ismerté, hogy az orosz állam el kívánja adni 7.6%-os részesedését a Lukoilban. Ennek értelmében egyértelmű, hogy az egyeztetések a Conoco és a Lukoil között már korábban megkezdődtek. A Conoco célja, hogy készletek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés