Előfizetői tartalom

Verseny a román gázszolgáltatókért - indulók között a Gazprom

Portfolio
A román kormány értékesíteni kívánja az állami tulajdonban lévő Distrigaz Sud és Distrigaz Nord gázszolgáltató cégeket. A tranzakció hasonlít a Petrom esetében kialakított struktúrához, a befektető 30-os részesedést vásárolhat az államtól és tőkeemelés révén érheti el az 50% feletti tulajdoni arányt. Az érdeklődés jelentős a nemzetközi porondon aktív gáztársaságok részéről. A jelentkezők: Gas de France, Gazrpom, Enel, Ruhrgas, Wintershall.

A két társaság közül egy befektető csupán egyben szerezhet többséget, igaz pályázatot mindkét cégre beadhat. A tőkeemelési kötelezettségre azért van szükség, mert szintén hasonlóan a Petromhoz, jelentős beruházási szükséglettel bírnak az értékesítésre váró társaságok, elsősorban a gázvezeték hálózat felújítását illetően.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés