Előfizetői tartalom

Bulgáriában terjeszkedne a Matáv?- Cél a mobilpiac

Portfolio
Részesedést szeretne vásárolni a legnagyobb bolgár mobilcégben, a MobilTel-ben a Matáv kelet-európai terjeszkedése jegyében - tudósít a Bloomberg a bolgár Dnevnikre hivatkozva. Korábban más sajtóorgánumok is beszámoltak arról, hogy az érdeklődését már konkrétan kifejező Telekom Austria mellett a Vodafone, illetve a Deutsche Telekom is megveheti a nemrég tulajdonosváltáson átment céget.

A Mobiltel érdekessége az, hogy nemrég a régi tulajdonosok egy része és kockázati tőkések által alkotott konzorcium 1.2 milliárd euróért (EV) megszerezte a cég 100%-át. Az ABN Amro és a Citigroup által vezetett konzorcium kész megválni tulajdonrészétől. A Matáv nevének felmerülése korántsem meglepő: 1. A távközlési társaság már több alkalommal nézegetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés