Előfizetői tartalom

Shell: egy 330 millió dolláros olajfolt

Portfolio
Változatlanul kedvezőtlen hírekkel kell szembesülniük a Shell részvényeseinek. A készletek folyamatos negatív irányú átértékelését követően a társaság bejelentette, hogy 330 m USD-t kénytelen leírni az Enterprise Oil leánycégének kitermelési eszközeit érintően. A Shell 5 mrd USD-t fizetett 2002-ben a cégért, melyet akkor a befektetők többsége túlzottnak tartott. A vállalat menedzsmentje a leírás bejelentésével egyidejűleg közölte, hogy az eredetileg tervezett 300 m USD éves költségmegtakarítást 55 m USD-vel túlszárnyalták.

Elemzők szerint a 330 millió dolláros leírás nem változtatja meg gyökeresen a Shell értékelését. A befektetők jelenleg elsősorban a Shell portfólió tisztítására koncentrálnak, melynek keretein belül a vállalat eladja az alacsonyabb megtérülést biztosító eszközeit. A portfólió tisztítás első lépései között a társaság értékesített egy 2000 mérföldes vezeték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés