Előfizetői tartalom

Mit várnak az elemzők a 2004-es és 2005-ös profitoktól? - Továbbra is az OTP a sztár!

Portfolio
Egyre nagyobb a kontraszt a magyar blue chipek világában. A portfolio.hu által számított EPS konszenzus szerint miközben egyértelműen nőttek az elemzői eredményvárakozások az OTP és a Mol esetében, addig a Matáv és a Richter esetében pesszimizmus uralja a piacot. Lássuk mit vár a piac 2004-től és 2005-től. Annyit előrebocsátunk, hogy az OTP esetében ismét megdöbbentő növekedést mutat a felmérés. Hosszú ideje óta először a mid-capek között sem teljesen negatív a kép, több üdítő kilátású céggel is találkozhatunk.

Óvatos optimizmus. A piac egészétől a portfolio.hu által megkérdezett 13 elemzőcsapat továbbra is növekedést vár az eredmények tekintetében. A BUX súlyokkal számolt piaci EPS 2004-ben 7.2, 2005-ben 10.2%-kal nőhet. A BUX egészét tekintve az előző negyedéves felmérés óta az optimizmus csökkent, amelynek legfőbb okozója a Richter, ahol számottevően esett vissza az eredményvárakozás....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés