Előfizetői tartalom

Hitelesség és transzparencia - felmérés a tőzsdei cégekről

Portfolio
Az átlátható működés, a hiteles befektetői tájékoztatás, a minőségi gyorsjelentés a vállalat belső teljesítménye mellett nem kis mértékben befolyásolhatja a befektetői megítélést, s így az árfolyamot. A Portfolio.hu immár 5. éve készít átfogó felmérést a befektetési alapkezelők és az elemzők körében az A kategóriás tőzsdei cégek transzparenciájáról. Az elmúlt egy évben a felmérésben szereplő 19 vállalat közül 15 megítélése javult a teljes transzparenciát illetően. 2004-ben orrhosszal megelőzve az elmúlt két év éllovasát az OTP futott be első helyen. A négy vezető részvényt követően az igen előkelő 5. helyen debütált a tavaly ősszel piacra lépő FHB. A legnagyobb fejlődést a befektetői tájékoztatást illetően a Pannonplast mutatja, mely a tavalyi 16. helyről a 9-re lépett előre. A legrosszabb teljesítményt a NABI és a BorsodChem nyújtotta, mindkét társaság négy helyet vesztett a transzparencia-ranglistán.

A legjobb befektetői kapcsolattartó: Fenyő György, OTP Legjobb gyorsjelentés: Matáv Az eredmények. Felmérés módszertana A befektetési alapkezelők és elemzők 1-től 10-ig terjedő skálán minősítették öt szempont alapján az egyes tőzsdei vállalatokat (1 legrosszabb, 10 legjobb). A piaci átlagot minden esetben a BUX súlyozással számított átlag képviseli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés