Előfizetői tartalom

Alapkezelők: Zentiva vagy Egis és Richter? Lesz-e eladói nyomás a magyar papírokon?

Portfolio
A kibocsátásban részt vevő befektetési bankok jövő héten megkezdik az intézményi befektetők keresletének felmérését a Zentiva nevezetű cseh gyógyszercég részvényeire. A jelenlegi tervek szerint 100 m USD értékű friss tőkét vonna be a társaság a hitelállomány csökkentésére és a további terjeszkedés finanszírozására, míg megfelelő kereslet esetén további 100 m USD értékű pakettet adnának el a jelenlegi tulajdonosok. Regionális alapkezelőket kérdeztünk arról, hogy a tranzakció hogyan érintheti a Richter és az Egis tőzsdei szereplését. A válaszokból az körvonalazódott, hogy a jelenleg már jellemzően alul súlyozott alapok nem fogják tovább csökkenteni Richter és Egis pozíciójukat a kibocsátás miatt. A tranzakció várható allokációs preferenciái egyébként is előtérbe helyeznék a nyugati alapokat. A regionális alapok közül az invesztíció inkább a cash arány csökkentésével valósulnak meg. Árazás tekintetében 11-12-es (2004-es EPS-sel) P/E lehet irányadó.

Benke Richárd - Union Investment. Benke Richárd, a frankfurti székhelyű Union Investment portfólió menedzsere pozitívan nyilatkozott a Zentiva-ról. Bár a társaság menedzsmentjével még nem találkozott, az eddigi ismeretei alapján kedvező teljesítményt tud felmutatni a társaság a közelmúltban, mely biztató lehet a jövő vonatkozásában is. Benke szerint nehéz megválaszolni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés