Előfizetői tartalom

AH: rekord eredmény vagy optikai csalódás?

Portfolio
Ne tévesszen meg senkit a rekord eredmény! Az igazság odaát van.... Ma publikálta első negyedéves gyorsjelentését az Antenna Hungária. A műsorterjesztő társaság 893 millió forintos nettó eredményről számolt be, amely kellemes felüdülést jelent a korábbi évek súlyos veszteségei után. Ahogy azonban korábban sem a pénzügyi tételekre, hanem a tényleges folyamatokra voltunk kíváncsiak, úgy most is érdemes kicsit a dolgok mélyére menni.

Itt az Eutelsat nyereség. Bár a közel 900 milliós nyereség lényeges jobb teljesítményre utal, mint a bázisidőszak 1.2 milliárd forintos vesztesége, ez nincs így. Az árbevétel stagnált, az EBITDA jelentősen csökkent (amelyből következik, hogy az EBITDA margin már korántsem olyan fényes, mint korábban). Az üzemi eredmény mérsékelten ugyan nőtt, de értelemszerűen csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés