Előfizetői tartalom

Matáv eredmény: a növekedés rémisztő hiánya- a pénz hatalmas bősége

Portfolio
A várakozásoknak megfelelő eredményről számolt be a Matáv. A távközlési társaság nettó eredménye az elemzői várakozásokat enyhén meghaladva 14.1 milliárd forint lett, miközben üzemi eredménye minimális mértékben elmaradt a prognózisoktól. Az első negyedév a Matáv számára a vezetékes szegmens fokozódó problémáit hozta, a cég azonban a kifejezetten gyenge árbevétele ellenére is jó cash termelő képességről számolt be, nem voltak hatékonysági problémák. A szezonálisan általában erős negyedév EBITDA szinten ugyan visszaesést hozott a bázisidőszakhoz képest, de a 63 milliárd forintos EBITDA így is jó értéknek számít. A nettó és az üzemi eredmény jelentős, 25% feletti visszaesést mutat.

Összefoglaló. Összességében az 1. negyedéves gyorsjelentés nem lett rossz, az eredmény pozitív és negatív tényezők furcsa mixe. A legnagyobb problémát ennek a jelentésnek sem sikerült orvosolnia, a papír szinte 100%-ban storymentes. Az egyetlen kapaszkodási pont a rendkívül jó cash generáló képesség, amely osztalékágon erősítheti a részvényt.A gyorsjelentés fontosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés