Előfizetői tartalom

Matáv: több mint negyedével csökkenhet a nettó profit

Portfolio
Bár a konszenzus már kedden publikálásra került a portfolio.hu hasábjain, mindenképpen érdemes egy kis időt fordítani a Matáv holnap publikálandó eredményére még a megjelenés előtt. Tömören a piac gyakorlatilag nulla (1-2%) növekedést, élesen visszaeső nettó és üzemi eredményt, de jó cash termelő képességet vár. A Matáv kifulladt, a lelket az erősebb versenyt hozó idei évben csak az osztalék tartja benne.

A Matávtól a portfolio.hu által megkérdezett 11 elemző 13.5 milliárdos nettó profitot és 27.4 milliárd forint üzemi eredményt vár. A tavalyi év hasonló időszakához képest a visszaesés 29, illetve 25%. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 1Q03 rendkívül jó negyedéve volt a Matávnak, a visszaesés természetszerű, a mértéke azonban már negatív. A nettó profit és az árbevétel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés