Előfizetői tartalom

MOL: nincs szükség az Unipetrolra, PKN az egyedüli pályázó

Portfolio
Miután a MOL Rt. részletesen és alaposan elemezte egy esetleges tranzakció lehetséges előnyeit és kockázatait, a társaság úgy döntött, hogy nem ad be kötelező érvényű ajánlatot a cseh Unipetrol olaj és vegyipari holding 62.99%-nak megvételére. Az egyedüli pályázó a lengyel PKN volt, mely sajtóértesülések szerint 350 m EUR-t kínált fel az állami csomagért. A Shell szintén visszalépett.

A MOL közleménye: Megítélésünk alapján társaságunk integrált olaj- és gázipari üzleti portfoliójába nem illeszthető be optimálisan az Unipetrol holding, tekintettel annak jelenlegi összetételére, valamint figyelembe véve mindazon jelentős kockázati tényezőket, melyeket a jelenlegi privatizációs struktúra tartalmaz. A Slovnafton keresztül a Mol-csoport már jelenleg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés