Előfizetői tartalom

S&P: május-júniusban lehet döntés a Matávról

Portfolio
Május végén vagy júniusban dönt a Standard and Poor's a Deutsche Telekom - és így a német távközlési cég többségi tulajdonában lévő Matáv - nemrég pozitív figyelőlistára vett besorolásáról - áll az MTI szerint a nemzetközi hitelminősítő Londonban kiadott szektorjelentésben, amely szerint a Pannon GSM-nek újítania kell, ha meg akarja őrizni máris erodálódó magyarországi piaci részesedését. A jelentésnek nincsenek piaci hatásai, a szektor most nem az adósságról szól, az S&P hatása jóval kisebb mint 3-4 évvel ezelőtt. A hitelminősítő véleménye a Matáv esetében még érdekes, de minimalizálódó adósságállomány görgető Pannon GSM esetében sok jelentősége nincsen.

Az S&P az európai távközlési jelentésében kiemeli, hogy 2004-ben tovább folytatódik a szignifikáns méretű szabad cash-flow termelés., jelentős mértékű adósság leépítő kapacitás, amelyek felvetik az akvizíciós hajlam feltámadásának lehetőségét, vagy a részvényesek felé irányuló növekvő kifizetéseket. A hitelminősítő közölte, hogy május végén vagy júniusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés